Szia mindenki! Hát megérkeztem… Leszámítva egy „kis” pánikolást és sírás-rívást szerencsésen ideértem a napsütötte (IGEN, jól hallottad!) Aberdeenbe. Az elmúlt 24 órában nem sok felhőt láttam, illetve most már látok, mert Lili északra küldte őket… Na, de térjünk egyből a lényegre:

 
Persze sikerült egy jó kis túlsúllyal elindulni Pestről (kereken 30 kg-val, ami azt jelenti, hogy 25 fontot kellett ráfizetni a jegyre a reptéren), így majd’ megszakadtam a cipekedésben. Ja, és azt még szerintem nem említettem, hogy előreküldtem 40 kg cuccot, amit jövő héten fogok megkapni, de hogy hova rakom, arról halvány fogalmam sincs…
 
Aberdeen repteréről (Dyce) simán eljutottam a Hillhead Centre-ig, ahol fel kellett vennem a kulcsaimat. Utána már csak el kellett vonszolnom a bőröndömet (aminek a kereke a repülés alatt eltört…) a kolesz végéig (a legutolsó épület). Egyébként a lakótársaim (Matilda, Diane, Jessica és Caroline) nagyon kedvesek és aranyosak, illetve Caroline-t még nem igazán ismerem, mert csak ma este érkezett, de ő is szimpatikus (és skót:-P). Tegnap csak hárman voltunk este, úgyhogy Matildával és Diane-nel (franciák) bementünk a „downtown”-ba. Hillheadről tudni kell, hogy gyalog messze van az „élettől”, pontosabban egy vadasparkban van (ez vicces, mert pl tegnap hajnalban egy nyuszinak kívántunk jó éjszakát a kolesz bejáratánál). Egy buszjegy amúgy 1,50 font, ami nem olcsó (a havi bérlet 40 font!!!!). Visszatérve az esti kis kiruccanásunkra: egy „pub”-ba mentünk, ami nagyon hangulatos volt, de 1kor zárt, úgyhogy nem maradhattunk ott tovább. Végül a lányok ettek egy kebabot, megkerestük a buszmegállót és végül ágyba zuhantunk.
 
Az árakról…Ma kollektívan mentünk bevásárolni a nem túl közeli ASDA-ba, de ajánlom mindenkinek, mert nagyon jó hely! Pl. egy közepes méretű fagyasztott pizza csak 1 font, 100% levek is csak 1 fontba kerülnek és televan jobbnál jobb akciókkal. Mi kifogtuk a húsleárazást, ami azt jelentette, hogy két félkilós csirkemell filé csak 4 fontba került. Végülis vettünk minden alapdolgot (rizs, liszt, gyümölcs, zöldség, tejtermékek, tészta) és így fejenként 10 font körülre jött ki a vége. Úgyhogy együtt főzünk és eszünk, ami szerintem nagyon hangulatos és izgalmas, mert különböző kultúrákat ismerünk meg. :)
 
De most megyek is, mert lassan indulunk a „Hustle”-re, ami annyit jelent, hogy hamis pénzekkel (JP’s bucks) lehet üzletelni…Kíváncsian várom, bár még az is lehet, hogy csúnyán lekéssük, de akkor meg keresünk megint valamilyen pubot, iszunk valamit, hazafelé randizunk a nyuszival és végül megint hulla fáradtan zuhanunk az ágyba…

Címkék: beköltözés kolesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lillainaberdeen.blog.hu/api/trackback/id/tr31395713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása